Valdobbiadene Prosecco DOCG

De flessenkurk van de Prosecco DOCG van Valdobbiadene wordt vastgehouden door een klein touwtje (spago). Bijgevolg is de fles van de Prosecco DOCG de meest authentieke getuige van de wijntraditie van Valdobbiadene en zijn toepassingen.

De Prosecco DOCG Valdobbiadene bezit alle kwaliteiten van een Prosecco: een lichte strogele kleurschakering, een waterval van fijne bubbels, een elegant en uitgebalanceerd boeket. Net een voldoende droge smaak en perfect gekalibreerd.

De wijnen van de Spago-collectie dompelen ons onder in het hart van de oorsprong van de Prosecco, van de eeuwenoude geschiedenis tot de tradities van het productieproces. Getuige hiervan is bijvoorbeeld het vastbinden van de kurk met een ‘spago’, een klein touwtje dat de uitdrijving van de kurk tijdens natuurlijke fermentatie voorkomt. Al in 1961 was Mionetto de eerste producent die de dopfixatie opnieuw introduceerde met behulp van deze ‘spago’. Tot op heden wordt deze fixatie nog steeds manueel uitgevoerd.

Mionetto is een van de grootste Italiaanse spelers inzake de productie van Prosecco geworden. Met meer dan 130 jaar ervaring geniet het bedrijf een internationale reputatie op het gebied van knowhow en kwaliteit van de productie van mousserende wijn.


Collectie SPAGO
Mionetto Spago: Valdobbiadene Prosecco DOCG
750ml

750ml

Mionetto Spago: Valdobbiadene Prosecco DOCG

TYPE:
Wijn licht sprankelend, gepareld.
WIJNBOUWGEBIED:
Heuvellandschappen in de regio Valdobbiadene, Prosecco regio.
DRUIF:
100% Glera.
VINIFICATIE:
Na een fijne persing gist de most zonder de schil. Door de tweede gisting volgens de zogenaamde ‘Charmat’-methode verkrijgt de wijn zijn pareling.
AANBEVOLEN DEGUSTATIE:
Een jaar na het bottelen.
ALCOHOLGEHALTE:
11% vol.
TOTALE ZUURGRAAD:
5,5-6,5 g/l
SUIKERGEHALTE:
9-14 g/L
SCHENKTEMPERATUUR:
8-10 °C
ORGANOLEPTISCHE BESCHRIJVING:
Met zijn kurk gefixeerd via een touwtje, houdt deze Prosecco DOCG Valdobbiadene de traditie van Valdobbiadene en de lokale wijn levend. De wijn heeft een mooie typiciteit: lichte strogele tint, waterval van fijne bubbels, elegant boeket en goed uitgebalanceerd. Hij is net droog genoeg op het gehemelte en perfect gekalibreerd.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Hors d'oeuvres, voorgerechten, vis en licht vlees.
GLAS:
Fluit.

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.