Prosecco DOC Treviso Brut

Deze goed opgebouwde, droge Prosecco wordt gekenmerkt door zijn heldere strogele tint en zijn krachtige en tegelijk elegante bubbels. Het boeket roept de aroma’s van Golden Delicious-appels op, terwijl in het palet de geurige toetsen van honing, zwarte drop en acaciabloesem bovenkomen. 

De Avantgarde Collection verenigt de merkwaarden en de geschiedenis van het wijnhuis Mionetto in een exclusief imago, en combineert zijn eeuwenoude elementen van traditie en kwaliteit met een modern design geïnspireerd door hedendaagse artistieke trends.

Mionetto’s verhaal begon meer dan 125 jaar geleden in het hart van het Prosecco-gebied, waar het familiebedrijf ondertussen is uitgegroeid tot een van de grootste ambassadeurs van de Prosecco.


Collectie AVANTGARDE
MIONETTO Prosecco DOCG Treviso Brut
750ml

750ml

Mionetto Collectie Avantgarde Collection: Prosecco DOC Treviso Brut


SOORT: 
Droge, mousserende wijn 
WIJNGEBIED: 
Prosecco DOC Treviso regio
DRUIF: 
100% Glera 
VINIFICATIE: 
Voor deze mousserende wijn worden de druiven eerst lichtjes geperst en de most wordt gegist zonder de schil. Vervolgens ondergaat de wijn een tweede gisting volgens de Charmat-methode.
AANBEVOLEN DEGUSTATIE: 
Een jaar na het bottelen. 
ALCOHOLGEHALTE: 
11% vol. 
TOTALE ZUURTEGRAAD:
5,5 - 6,5 g/l 
SUIKERGEHALTE: 
9 - 12 g/l 
SCHENKTEMPERATUUR: 
6° - 8°C 
SMAAKOMSCHRIJVING: 
Deze bruisende, goed opgebouwde Prosecco wordt gekenmerkt door zijn heldere strogele tint en zijn krachtige en tegelijk elegante bubbels. Het boeket roept de aroma’s van Golden Delicious-appels op, terwijl in het palet de geurige toetsen van honing, zwarte drop en acaciabloesem bovenkomen.
FOOD PAIRING: 
Deze veelzijdige mousserende wijn smaakt heerlijk bij groenten, minestrone, champignons, gegrilde vis en bijna alle bereidingen op basis van vis. 
SOORT GLAS: 
Hoog champagneglas 

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.