Valdobbiadene Prosecco
Superiore DOCG Extra Dry

De hoogkwalitatieve druiven afkomstig uit de heuvels van de Prosecco Superiore DOCG-regio geven de Prosecco Superiore zijn unieke smaken en aroma’s van groene appels, acaciabloesem en blauweregen in bloei. Zijn bleke, maar heldere strogele tint fonkelt door de lange waterval van fijne en aanhoudende bubbels.

De Avantgarde Collection verenigt de merkwaarden en de geschiedenis van het wijnhuis Mionetto in een exclusief imago en combineert eeuwenoude traditie en kwaliteit met een modern design.


Collectie AVANTGARDE
MIONETTO Valdobbiadene ProseccoSuperiore DOCG Extra Dry
750ml

750ml

Collectie Mionetto Avantgarde: Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Sec

SOORT:
Mousserende wijn, Extra Dry 
WIJNGEBIED:
Valdobbiadene heuvels, Prosecco Superiore DOCG regio
DRUIF:
100% Glera
VINIFICATIE:
Deze bruisende Prosecco komt tot stand door een lichte persing van de druiven, gevolgd door een gisting zonder de schil en daarna een tweede gisting volgens de Charmat-methode. 
AANBEVOLEN DEGUSTATIE:
Een jaar na het bottelen. 
ALCOHOLGEHALTE:
11% vol. 
TOTALE ZUURTEGRAAD: 
5,5 - 6,5 g/l 
SUIKERGEHALTE:
14 - 17 g/l 
SCHENKTEMPERATUUR:
6° - 8°C 
SMAAKOMSCHRIJVING:
De hoogkwalitatieve druiven afkomstig uit de golvende heuvels van de Prosecco Superiore DOCG regio geven de Prosecco Superiore zijn unieke smaken en aroma’s van groene appels, acaciabloesem en blauweregen in bloei. Deze Prosecco heeft een bleke, maar heldere strogele tint die fonkelt door de lange waterval van fijne en aanhoudende bubbels. Deze Prosecco Extra Dry vormt een voortreffelijk aperitief en past goed bij gestoomde of gebakken schaaldieren, garnalen, tong of lichtgesuikerd gebak.
SOORT GLAS:
Hoog champagneglas 


EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.