DE KELDER

Mionetto Prosecco: een lang liefdesverhaal.

Liefde en passie voor Italië brachten Francesco Mionetto in 1887 ertoe een wijnkelder te openen op de glooiende heuvels van Valdobbiadene. Een gemeente gelegen in de Italiaanse provincie Treviso, het hart van de Prosecco-regio. Met meer dan 130 jaar ervaring geniet het huis een internationale reputatie wat betreft de productie van mousserende wijnen. Dit leidde ertoe dat Mionetto één van de grootste Italiaanse spelers inzake de productie van Prosecco werd. Mionetto wordt gekenmerkt door zijn unieke en onvergelijkbare stijl waarbij passie, traditie, research en uitmuntendheid tot op de dag van vandaag de fundamentele waarden van Mionetto zijn. 

Mionetto Prosecco: eine Liebesgeschichte mit TraditionMionetto Prosecco en kwaliteitswijnen!

In 2008 koppelde Mionetto zijn lot aan dat van de Duitse groep Henkell International. De overname door één van Europa's toonaangevende producenten van mousserende wijnen zorgde voor nieuwe groeimogelijkheden op zowel de Italiaanse als internationale markten. Mionetto is altijd een modern en innovatief bedrijf geweest. In staat om te anticiperen op mode en trends zonder te breken met de tradities van zijn geboorteland. 

Mionetto Prosecco: eine Liebesgeschichte mit TraditionDe zogenaamde Charmat-methode en het wijnproductieproces.

In 1982 introduceerde de familie Mionetto de vergisting in de autoclaaf. Hierbij werd de Charmat- methode toegepast die een betere conservering van de aroma’s van Prosecco mogelijk maakt. De eerste fase van de behandeling bestaat uit een zachte persing en een temperatuur gecontroleerde gisting. Deze vindt plaats in de faciliteiten van geselecteerde producenten. In een tweede fase vindt de tweede gisting in een autoclaaf plaats. Deze bijkomende thermisch gereguleerde fermentatie behoudt de versheid en het aroma dat typisch is voor druiven tijdens het bottelen. Het werk van de keldermeesters van Mionetto beperkt zich bijgevolg niet alleen tot de productie van kwaliteitswijnen, maar impliceert tevens een nauwe samenwerking met lokale producenten die al generaties lang druiven cultiveren. Dankzij deze historische relaties heeft Mionetto de uitstekende kwaliteit van de druiven die worden gekocht en gebruikt in het interne wijnproductieproces kunnen garanderen.

Mionetto Prosecco: eine Liebesgeschichte mit Tradition
EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.