Prosecco DOC
Treviso Extra Dry

De beste Prosecco wordt geproduceerd in Cartizze. Ongeveer 110 wijnboeren werken in dit kleine gebied van Valdobbiadene, met een oppervlakte van 107 hectare. Dit gebied wordt zeer gewaardeerd om zijn ideale positie, bodem en microklimaat. Deze elegante Cartizze heeft een glanzende gouden reflectie versterkt door een pareling van fijne en kleine bubbels. Een majestueus boeket met vele facetten presenteert verleidelijke geuren van appel en peer, die gepaard gaan met tonen van citrusvruchten en geglaceerde amandelen. In de mond smaakt deze wijn subtiel pittig, gebalanceerd en elegant.

De elegante en gesofisticeerde fles uit de Collectie MO weerspiegelt de kenmerken van de wijn die erin zit. De fles en de wijn van het MO-gamma belichamen uniciteit, passie, geschiedenis en innovatie, fundamentele waarden sinds het prille begin, evenals de voortreffelijkheid van een producent en een merk.


Collectie MO
Mionetto MO: Prosecco DOC Treviso Extra Dry
750ml

750ml

Mionetto MO: Prosecco DOC Trévise Extra Dry


BESCHRIJVING:
Deze Prosecco Superiore DOCG van uitzonderlijke kwaliteit dankt zijn succes aan de druiven geteeld in het beroemde Cartizze gebied. Deze kleine regio van Valdobbiadene heeft een rijke bodem en een zeer gunstig microklimaat.
WIJNBOUWGEBIED:
De heuvels van Cartizze, klein gebied in het hart van de regio Prosecco Superiore DOCG van Valdobbiadene, geniet van een ideale locatie, een vruchtbare bodem en een buitengewone microklimaat, waar de Glera druif optimaal groeit.
DRUIF:
Glera 100%.
VINIFICATIE:
Na een delicate persing van de druiven en een zorgvuldige gisting van de most zonder de schil, ondergaat de wijn een tweede gisting volgens de Charmat-methode. Het resultaat: een mousserende wijn die op briljante wijze alle traditionele kwaliteiten van een MO Cartizze DOCG Dry tot uitdrukking brengt.
AANBEVOLEN DEGUSTATIE:
Een jaar na het bottelen.
ALCOHOLGEHALTE:
11% vol.
TOTALE ZUURGRAAD:
5,5-6,7 g/l
SUIKERGEHALTE:
20-26 g/l
SCHENKTEMPERATUUR:
Geleidelijk laten afkoelen tot een temperatuur van 6 à 8 °C.
ORGANOLEPTISCH BESCHRIJVING:
Cartizze toont een strogele kleur met groene tinten, ondersteund door een oneindige en delicate pareling van fijne bubbels. Het majestueuze en complexe boeket doet denken aan appel, peer en rozenblaadjes. Zijn smaak is aangenaam licht, discreet zoet en pittig. De tonen van geglaceerde amandelen vergezellen een mooie lange afdronk.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Ideaal voor speciale gelegenheden, heerlijk bij lichte fruitcake, gebak met room en vooral met zeevruchten.
GLAS:
Fluit.

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.