Cartizze DOCG Dry

De elegante Cartizze heeft heldere gouden reflecties, versterkt door een oneindige pareling van microbubbels. Het majestueuze en meervoudige boeket heeft verleidelijke tonen van appel en peer, vergezeld van een vleugje citrusvruchten en geglaceerde amandelen. Op het gehemelte smaakt deze Cartizze delicaat pikant, gebalanceerd en elegant.

De gebogen fles, verleidelijk en elegant, belichaamt perfect het uitzonderlijke karakter van deze collectie en de materialisatie van de oenologische knowhow van Mionetto. Zij onthult een unieke persoonlijkheid die gepaard gaat met deze onvergelijkbare Italiaanse stijl. 


De innovatieve en verfijnde Luxury Collection verheft de kwaliteiten van de meest prestigieuze mousserende wijnen van deze historische wijngaard.


Collectie LUXURY
750ml

750ml

Mionetto Luxury Collectie: Cartizze DOCG Dry
BESCHRIJVING:
In het hart van de DOCG-zone van Valdobbiadene is de kleine regio ‘del Superiore Cartizze’ een echte parel in het hart van de steile heuvels van San Pietro di Barbozza, Santo Stefano en Saccol. Op deze 107 hectaren groeien de beste druiven van deze wijn. Ze bieden ons de Cartizze, de hoogste kwalitatieve wijn van het DOCG-gebied van Conegliano-Valdobbiadene.

TYPE:
Spumante Dry.

WIJNBOUWGEBIED:
Heuvels van het beroemde en zeer beperkte gebied van Cartizze, in het hart van het gebied Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene. Een deel van het grondgebied dat uitermate bevoorrecht is inzake positie, terrein en microklimaat.

DRUIF:
100% Glera.

VINIFICATIE:
De zorgvuldige vinificatie met zachte persing van de druiven volgens de Charmat-methode laat toe om alle typische kenmerken van de droge DOCG-Cartizze tentoon te spreiden.

ALCOHOLGEHALTE:
11% vol.

TOTALE ZUURGRAAD:
5,5-6,7 g/l

SUIKERGEHALTE:
20-26 g/l

SCHENKTEMPERATUUR:
Het is raadzaam om deze wijn geleidelijk af te laten koelen tot een temperatuur van 6 à 8 °C.

ORGANOLEPTISCHE BESCHRIJVING:
De elegante Cartizze heeft heldere gouden reflecties, versterkt door een oneindige pareling van microbubbels. Het majestueuze en meervoudige boeket heeft verleidelijke tonen van appel en peer, vergezeld van een vleugje citrusvruchten en geglaceerde amandelen. In de mond smaakt deze Cartizze delicaat pikant, gebalanceerd en elegant.

GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Ideaal voor speciale gelegenheden. Deze wijn past goed bij desserts, gebak en fruitsalades. Hij wordt ook aanbevolen in combinatie met schaaldieren en verfijnde visgerechten.

GLAS:
Fluit.


EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.