Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry

Deze wijn is zorgvuldig vermengd met druiven die zijn verbouwd in het Prosecco Superiore DOCG-gebied en is bijgevolg het beste product van de Glera-druivensoort. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn heldere en strogele tint, zijn pareling van microbubbels, zijn bloemig en fruitig boeket van appel en perzik, doorspekt met een subtiel vleugje citrus.


De innovatieve en verfijnde Luxury Collection verheft de unieke persoonlijkheid van de meest prestigieuze mousserende wijnen van deze historische wijngaard.


Collectie LUXURY
MIONETTO LUXURY Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry/p>
750ml

750ml

Mionetto Luxury Collectie: Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra DryBESCHRIJVING:
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG belichaamt de uitmuntendheid van de Glera-druif geteeld op de steile hellingen van de heuvels van Valdobbiadene in het hart van het DOCG-gebied.
WIJNBOUWGEBIED:
Valdobbiadene heuvels, regio Prosecco Superiore DOCG.
DRUIF:
100% Glera.
VINIFICATIE:
Om deze verfijnde extra droge mousserende wijn te verbouwen, resultaat van de lange wijntraditie van Mionetto, worden de witte druiven subtiel geperst waarbij de most gist zonder de schil. De wijn kent een tweede gisting in een gesloten tank om zijn schuim te ontwikkelen.
ALCOHOLGEHALTE:
11% vol.
DRUIF:
100% Glera.
TOTALE ZUURGRAAD:
5,5-6,5 g/l
SUIKERGEHALTE:
14-17 g/l
SCHENKTEMPERATUUR:
Koel schenken (6-8 °C) teneinde zijn organoleptische nuances ten volle te waarderen.
ORGANOLEPTISCHE OMSCHRIJVING:
Deze wijn is zorgvuldig samengesteld uit druiven die in het Prosecco Superiore DOCG-gebied zijn gekweekt en is bijgevolg het beste product van de Glera-druivensoort. Deze wijn heeft een heldere en onderscheidende strogele kleur, vergezeld met een pareling van microbubbels. Het rijke boeket onthult bloemengeuren en nadrukkelijke indrukken van appel en perzik, aangevuld met een subtiel vleugje citrus.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Uitstekend bij visgerechten, risotto's, jonge kazen, evenals licht vlees en petit-fours.

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.