Cuvée Sergio 1887

Deze Cuvée wordt gekenmerkt door een strogeel tintje en een boeket dat tonen van honing en wilde appel combineert. Deze wijn is droog en subtiel bitter op het gehemelte en heeft voldoende body terwijl hij niettegenstaande licht blijft dankzij een goed gecontroleerde zuurgraad. De Luxury Cuvée Sergio 1887 verrast aangenaam door zijn dunne, maar dichte micropareling.

De gebogen fles, verleidelijk en elegant, belichaamt perfect het uitzonderlijke karakter van deze collectie en de materialisatie van de oenologische knowhow van Mionetto. Zij onthult een unieke persoonlijkheid met deze onvergelijkbare Italiaanse stijl.


Collectie LUXURY
MIONETTO LUXURY Sergio
750ml

750ml

Mionetto Collectie Luxury: Cuvée Sergio 1887


BESCHRIJVING:
Een cuvée die emotie teweegbrengt. De speciale en unieke smaak van deze wijn, slim ontworpen om de kenmerken van de inheemse druivensoorten van een regio - aan de voet de Venetiaanse Alpen - te benadrukken, weerspiegelt de expertise van Mionetto sinds 1887. Deze vergeten smaken en aroma's werden opnieuw geïntroduceerd door Mionetto via deze Cuvée Sergio 1887 en dit in overeenstemming met de huidige kwaliteitsnormen.
WIJNBOUWGEBIED:
Wijnbouwgebieden in Veneto en Trentino, met name aangepast voor mousserende wijnen.
DRUIF:
Mengeling van witte druivensoorten.
VINIFICATIE:
Deze Spumante Extra Dry wordt verkregen door een gisting zonder de schillen gevolgd door een tweede gisting volgens de Charmat-methode.
ALCOHOLGEHALTE:
11% vol.
TOTALE ZUURGRAAD:
5,5-6,5 g/l
SUIKERGEHALTE:
14-17 g/l
SCHENKTEMPERATUUR:
De ideale schenktemperatuur bedraagt 6 tot 8 °C en moet worden bereikt door progressieve koeling.
ORGANOLEPTISCHE BESCHRIJVING:
Zijn lichte strogele kleur, met zijn zeer specifieke boeket, combineert met toetsen van honing en wilde appel. Droog en aangenaam bitter op het gehemelte, matig vol, maar mooi mager, dankzij de goed gekalibreerde zuurgraad. De wijn heeft een dunne, maar dichte pareling van microbubbels.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
De matige alcohol en fijne balans geven deze zachte, subtiel gekruide wijn een veelzijdigheid die hem ideaal maakt voor alle gelegenheden. Deze wijn gaat perfect samen met lichte en eenvoudige gerechten van vis of lentegroenten zoals fettuccine met tonijn, zacht gefrituurde paprika's of salades van gerst, garnalen en asperges.


EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.