Prosecco DOC
Treviso Brut

De druiven uit de provincie Treviso, een regio die altijd een hoogwaardige Prosecco heeft geproduceerd, geven deze wijn een heldere strogele tint en een elegant en intens bruisend karakter. De neus doet denken aan Golden appel, terwijl op het gehemelte aromatische tonen van honing, zwart zoethout en acacia-bloesem aangenaam inwerken.

De Collectie Prestige, de meest klassieke, legt het verband met de geschiedenis van de wijngaard van Mionetto. Het schuine etiket is altijd een onderscheidend kenmerk van het merk geweest; een schuin label dat herhaald wordt op de fleskraag en de elegantie van dit wijnassortiment belichaamt. De Collectie Prestige staat voor kwaliteit tot in het kleinste detail!


Collectie PRESTIGE
Mionetto Prestige: Prosecco DOCTreviso Brut
200ml

200ml

750ml

750ml

Collectie Prestige Mionetto: Prosecco DOC Treviso Brut

TYPE:
Mousserende wijn, brut.
WIJNBOUWGEBIED:
Prosecco DOC-gebied van Treviso.
DRUIF:
100% Glera.
VINIFICATIE:
Om deze licht mousserende wijn te bereiden, worden de druiven zachtjes geperst en de most gist zonder de schil. Vervolgens wordt de wijn onderworpen aan een tweede gisting volgens de Charmat-methode.
AANBEVOLEN DEGUSTATIE:
Een jaar na het bottelen.
ALCOHOLGEHALTE:
11%
TOTALE ZUURGRAAD:
5,5 - 6,5 g/l
SUIKERGEHALTE:
9 - 12 g/l
SCHENKTEMPERATUUR:
6-8 °C
ORGANOLEPTISCHE BESCHRIJVING:
Deze goed gestructureerde Prosecco onderscheidt zich door een heldere strogele kleur en een romige mousse. De neus roept de Golden appel op, met aromatische tonen van honing, zwart zoethout en acacia-bloesem op het gehemelte.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Zeer veelzijdig, deze mousserende wijn past perfect bij groenten, minestrones, paddenstoelen, gegrilde vis en bijna alle visbereidingen.
GLAS:
Fluit

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.