Sergio Rosé

Deze heldere wijn heeft een roze perzikbloesemkleur die enigszins is gehuld in paarse tinten. Noten van roze pompelmoes, zwarte bessen bekronen een subtiel kruidig en fruitig boeket. Een lange pareling van fijne bubbels, een uitgebalanceerde zuurgraad en een aanhoudende mousse vormen een perfecte aanvulling op het gehemelte gekenmerkt door openhartige tonen van framboos.

De elegante en gesofisticeerde fles uit de MO-collectie weerspiegelt de kenmerken van de wijn die erin zit. De fles en de wijn van het MO-gamma belichamen dezelfde idealen van uniciteit, passie, geschiedenis en innovatie. Een onvergelijkbare uitmuntendheid en stijl.


Collectie MO
MIONETTO Sergio Rosé
750ml

750ml

Mionetto MO: Sergio Rosé


TYPE:
Mousserende wijn Extra Dry.
WIJNBOUWGEBIED:
Teeltgebieden in Veneto en Trentino.
DRUIF:
Een rosé verkregen uit een mengeling van rode druiven.
VINIFICATIE:
Om deze extra droge mousserende rosé te verkrijgen, worden de druiven licht geperst en de most macereert kort op de schil, waardoor de wijn zijn roze ‘perzikbloesem’ kleur krijgt.
AANBEVOLEN DEGUSTATIE:
Een jaar na het bottelen.
ALCOHOLGEHALTE:
11,5% vol.
TOTALE ZUURGRAAD:
5,8-6,7 g/l
SUIKERGEHALTE:
14-17 g/l
SCHENKTEMPERATUUR:
6-8 °C
ORGANOLEPTISCHE BESCHRIJVING:
Zacht violette tinten versterken deze heldere rosé met perziktonen. Het boeket heeft uitgesproken tonen van roze pompelmoes, frambozen en zwarte bessen. Een perfect gekalibreerde zuurgraad zorgt voor een intens smaakpalet, subtiel gekruid en evenwichtig.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Een ideale aperitiefwijn, die tevens goed past bij alle gerechten, met een kleine voorkeur voor schaal- en weekdieren, evenals fijne visbereidingen.
GLAS:
Fluit.

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.