Prosecco DOC Treviso Extra Dry

Een oneindige waterval van microbubbels accentueert een delicaat geurig boeket van acaciabloesem, honing, citrusvruchten en amandelen; kenmerkende aroma's van de druivensoort Glera.

De gebogen fles, verleidelijk en elegant, belichaamt perfect het uitzonderlijke karakter van deze collectie en de materialisatie van de oenologische knowhow van Mionetto. Zij onthult een unieke persoonlijkheid met deze onvergelijkbare Italiaanse stijl. De innovatieve en verfijnde Luxury Collection verheft de unieke persoonlijkheid van de meest prestigieuze mousserende wijnen van deze historische wijngaard.


Collectie LUXURY
MIONETTO LUXURY Prosecco DOC Treviso Extra Dry
750ml

750ml

Collectie Luxury: Prosecco DOC Treviso Extra Dry


BESCHRIJVING:
Prosecco DOC Treviso vertegenwoordigt de kenmerken van de druif Glera van de provincie Treviso, een regio historisch verbonden aan de productie van Prosecco van hoge kwaliteit en die samen met acht andere provincies van Veneto en Friuli-Venezia Giulia de DOC-regio omvat.
WIJNGEBIED:
Prosecco DOC-gebied in de regio Treviso
DRUIF:
100% Glera
VINIFICATIE:
Deze Prosecco Extra Dry is het resultaat van een lichte persing van de druiven, gevolgd door een alcoholische gisting zonder de schil. Het mousserende effect wordt verkregen tijdens een tweede gisting volgens de Charmat-methode.
AANBEVOLEN DEGUSTATIE:
Een jaar na het bottelen.
ALCOHOLGEHALTE:
11% vol.
TOTALE ZUURGRAAD:
5,5-6,5 g/l
SUIKERGEHALTE:
14-17 g/l
SCHENKTEMPERATUUR:
Het is raadzaam om deze wijn geleidelijk te laten afkoelen tot een temperatuur van 6-8 °C.
ORGANOLEPTISCHE BESCHRIJVING:
Een oneindige waterval van microbubbels accentueert een delicaat geurig boeket van acaciabloesem, honing, citrusvruchten en amandelen; kenmerkende aroma's van de druivensoort Glera.
GASTRONOMISCHE OVEREENKOMSTEN:
Deze veelzijdige mousserende wijn is ideaal als aperitiefwijn en heerlijk met antipasta van vis, schaal- en schelpdieren. Het is een prachtige combinatie voor lentegerechten op basis van wilde kruiden, zoals risotto's en hartige pasteien, evenals zoete gebakjes en petit-fours.

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.