Passie voor Prosecco

Mionetto Prosecco, een lang liefdesverhaal

De oorsprong van Prosecco gaat terug tot de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden. De teelt van de Glera- druif was één van de belangrijkste factoren in de wijnbouw technische ontwikkeling van Noordoost- Italië en heeft er mede voor gezorgd dat het gebied een belangrijk wijnbouwgebied is geworden. Tot op heden is dit nog steeds zo.

Deze eeuwenlange bereiding van Prosecco heeft de basisprincipes van het Mionetto-huis gevormd tot wat ze vandaag de dag zijn. De passie en het voortdurende streven naar uitmuntendheid hebben Mionetto tot één van 's werelds toonaangevende producenten van mousserende wijnen gemaakt. Het verkrijgen van de DOCG- en DOC-labels in het afgelopen decennium zijn hier het beste bewijs van.

Mionetto Prosecco: Eine Geschichte voller LeidenschaftMionetto Prosecco, de waarden en kenmerken van Prosecco.

Het succes van Prosecco, zowel in Italië als wereldwijd, is onbetwistbaar gekoppeld aan de organoleptische kenmerken van de druiven en wordt weerspiegeld in de verschillende stadia van consumptie.

FRIS EN FRUITIGE AROMA’S: De Prosecco, fris en eenvoudig van aard, is een gemakkelijke metgezel voor het aperitief aangezien zijn aroma's gemakkelijk te ‘begrijpen’ en te waarderen zijn.

LICHTHEID: De luchtigheid van de bubbels maakt het bij uitstek het aperitief van alle festiviteiten.

HEDENDAAGSHEID EN ITALIAANSE STIJL: Noch snobistisch, noch elitair, gewoon relaxed. Een bevestigde Italiaanse stijl, sober, maar van hoge kwaliteit.

Mionetto Prosecco: Eine Geschichte voller Leidenschaft
Afhankelijk van de herkomst van de druif, heeft Prosecco verschillende opvallende kenmerken die de origine van deze druiven weerspiegelen. De beroemde druiven uit de Prosecco DOCG- regio geven een heldere strokleurige wijn met een lichte sprankeling. Het bloemig aroma van predominante noten, appel, peer en met een ondertoon van citrus vormen een harmonieus en vriendelijk bouquet.

Prosecco is afhankelijk van de perlage, Spumante of Frizzante. De bekendste en meest gebruikelijke is de Prosecco Spumante. Deze heeft een fijne persistente perlage en komt afhankelijk van het suikergehalte voor als Brut, Extra Dry of Dry.

Afgaand op de perlage spreekt men van een Prosecco Spumante of Frizzante. De Prosecco Spumante, de bekendste en de meest gebruikelijke, heeft een fijne en aanhoudende pareling. Afhankelijk van het suikergehalte kan deze Brut, Extra Dry of Dry zijn. Prosecco Frizzante is een parelende wijn, zijn bubbels zijn delicaat, maar minder persistent.

Mionetto Prosecco: Eine Geschichte voller Leidenschaft

Mionetto Prosecco, kwaliteitswijnen

EN | FR | NL

WELKOM OP DE MIONETTO WEBSITE

HEEFT U IN HET LAND WAAR U WOONT DE WETTELIJKE LEEFTIJD OM TE DRINKEN?

Door deze site te bezoeken, gaat u akkoord met ons

privacy- en cookiebeleid.